prod.jpg

Märkt TuJo

Beställ via TuJoonline!

Nu kan du direkt vi webben göra beställningar via Tujoonline
Snabbt, smidigt, säkert.


Pressmeddelande 4/07/17
 

Ture Johanssons köper nytt hyvleri för att klara av volymer

 

Ture Johansson Trävaru har köpt Olofssons Hyvleri AB i Vrigstad. Förvärvet kommer hjälpa sågverket att utöka sin verksamhet.

Genom förvärvet av ett ytterligare hyvleri kompletterar Tujo sin verksamhet. Under en längre tid har bolaget varit i behov av ytterligare ett hyvleri på grund av det hårda trycket på sina befintliga anläggningar i Klevshult.

– Vi har fullt upp med vår egna hyvling till dotterbolaget Tenhults Impregneringsverk men även till Svenska bygghandeln. Trycket är hårt och vi hinner inte med. 75 procent av vår försäljning går till Sverige och vi hoppas nu att investeringen ska kunna hjälpa oss att utöka detta, säger VD:n på Ture Johansson Trävaru, Lennart Johansson.

Ture Johanssons Trävaru AB startades 1950, sågar årligen 90 000 m3s och hyvlar årligen 90 000 m3. Med kapaciteten på Olofssons Hyvleri kommer bolaget ha möjlighet att hyvla mer än den dubbla. Olofsson Hyvleri ägs idag av BRA Invest AB.

Vid frågor kontakta VD Lennart Johansson, 070 - 541 47 57  eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Det lokala alternativet

Välkommen till vår hemsida där vi skall skriva om våra nyheter och aktuella händelser.

VD Har Ordet.

"Vår vision att vara det starka lokala alternativet stärks efterhand alltmer. Vad kan vara mer modernt än att arbeta med en klimatsmart och förnybar råvara!

Kraven ökar hela tiden i samhället att miljövänligt förädla denna skogsråvara på smartaste sätt. Att göra detta lokalt med korta transporter till sågen och till våra lokala värmeverk är en viktig del i att skapa förutsättningar för ett hållbart samhälle.

Tillsammans med våra skogsleverantörer i bygden stärks vår och hela samhällets vision alltmer över tiden. Detta är också en trygghet för våra kunder och konsumenter. Dessutom skapar vi tillsammans förutsättningar att konkurrera med produkter och energislag som inte är förnybara. Vi känner styrka och framtidstro i arbeta lokalt med en förnybar och uthållig råvara."

Skogsråvara


Vi avverkar i vanlig takt i såväl gallring som slutavverkning. Röjning, markberedning, plantering, grothantering, skogsbruksplanläggning, rådgivning mm fortgår också som vanligt.

Vi har en ny timmerprislista som är avsevärt höjd från förra säsongen och kan vara värt att ta en titt i. Fundera du på att avverka eller har någon annan åtgärd i tankarna är du välkommen att hör av dig.

Försäljning


försäljningen av våra sågade och hyvlade produkter har gått bra under hösten. Priserna har efter förra säsongens uppgång planat ut. nu kan vi se en viss prispress på dessa varor. Bioprodukterna som tex, cellulosaflis och bränsle till lokala värmeverk har dock tappat i pris.